Ermita Sant Sebastià

L’actual ermita de Sant Sebastià està situada al Calvari de la Pobla de Vallbona i presideix una espècie de plaça amb una font on hi ha la figura del Sant Màrtir al centre junt al camí del cementiri, en una zona lleugerament més elevada.

L’església és xicoteta i està formada per una nau rectangular amb teulada de dos aiguavessos que forma angle amb l’ampla casa de l’ermità, està orientada d’est a oest i té la porta d’entrada al vessant sud. Al damunt hi ha l’espadanya en forma ogival.

No es sap la data exacta de construcció però tenint en compte la sostrada, els arcs de diafragma i els murs de tapial s’observa clarament la factura gòtica i demostra que és una construcció típica de la Reconquesta ja que este és l’estil imperant en l’època. 

A l’interior, damunt d’un retaule pintat en la paret del prebisteri, destaca una gran cornucòpia per a la imatge en colors vius de Sant Sebastià nugat a un arbre i assagetat que habitualment es conserva en la parròquia.

Sant Sebastià és un dels patrons del municipi i les festes són el 20 i el 21 de gener, quan es trasllada la imatge del Sant a la seua ermita i es celebra la missa, acompanyat de processons, música i focs artificials.

Página web desarrollada con el sistema de Ecclesiared