Ermita Mas de Tous

L’ermita de Mas de Tous

Es troba junt a la Masia de Tous en un zona envoltada d’horts i al costat del polígon industrial. Es construí sota l’advocació del Sagrat Cor de Jesús i Nostra Senyora de l’Abundància i, com que forma part del complex de la Masia de Tous, és conegut popularment com l’ermita de Mas de Tous.

És una xicoteta edificació rectangular formada per una sola nau coberta per una volta de canyó rematada amb un presbiteri poligonal; és policromada i hi destaquen els colors com ara el daurat, el roig i el blau, colors propis de l’estil neobizantí, molt utilitzat en la València del segle XIX; la decoració es completa amb un basament de taulells i un cicle pictòric figuratiu que recorre les parets i la volta de capella. Al retaule de l’altar major hi ha un mural dedicat al Sagrat Cor i hi destaquen per la seua grandària els quatre murals que ornen els paràmetres.

Hui en dia, pertany a l’església Santíssima Trinitat i Sant Josep i el dia 5 d’octubre es fa la “baixà” de la Verge del Rosari des de l’ermita fins l’església.

Página web desarrollada con el sistema de Ecclesiared